Twee GD-dierenartsen benoemd tot Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Twee GD-dierenartsen benoemd tot Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers

17-7-2013:  Sinds 6 juli van dit jaar staan Karianne Lievaart-Peterson en René van den Brom officieel geregistreerd als Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers. De officiële titel van dit specialisme is Diplomate of the European College of Small Ruminant Health Management, afgekort Dip. ECSRHM. Dit is het hoogste Europese specialisme voor dierenartsen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg voor kleine herkauwers en de titel als zodanig is beschermd. De eisen waaraan dergelijke specialisten moeten voldoen zijn te vinden op de website van het ECSRHM.

Tot enkele jaren geleden waren in Nederland de GD-dierenartsen Daan Dercksen en Piet Vellema de enige Europese specialisten gezondheidszorg kleine herkauwers. Daan Dercksen is sinds 2011 werkzaam bij Pfizer Animal Health, het farmaceutische bedrijf dat tegenwoordig Zoetis BV heet. René van den Brom werkte toen al bij de GD en Karianne Lievaart-Peterson is Daan Dercksen bij de GD opgevolgd. De afgelopen jaren hebben Karianne en René hard gewerkt om aan de eisen van dit Europese specialisme te voldoen en die inspanningen zijn nu succesvol afgerond met hun recente registratie als specialist. Nederland heeft nu drie Europese specialisten en allen zijn ze werkzaam bij de GD. Het totale aantal specialisten in Europa, Australië, Canada en Zuid-Afrika bedraagt ongeveer vijftig.

 

Karianne Lievaart-Peterson en René van den Brom

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.