Melden bijwerkingen Q-koortsenting

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Melden bijwerkingen Q-koortsenting

26-7-2013: 

Veel dierenartsen geven door geitenhouders gemelde bijwerkingen van de Q-koortsenting door aan de GD. Het is goed dat dit gebeurt, want de GD geeft deze informatie vervolgens door aan de begeleidingscommissie, waarin verschillende belanghebbenden uit de sector vertegenwoordigd zijn. Het is echter belangrijker om de bijwerkingen te melden bij het bureau registratie diergeneesmiddelen of de farmaceut (registratiehouder). Dit kunt u als dierhouder ook zelf doen.

Dierhouders, dierenartsen en registratiehouders van diergeneesmiddelen kunnen (vermoedens van) bijwerkingen na gebruik van diergeneesmiddelen melden. Voor registratiehouders geldt een meldplicht wanneer zij op de hoogte worden gebracht van een (vermoedelijke) bijwerking, diereigenaren en dierenartsen hebben het recht om bijwerkingen te melden.

Een algemeen gebruikte definitie van een bijwerking is als volgt:
Een (vermoedelijke) bijwerking van een diergeneesmiddel is een reactie die schadelijk en ongewenst is en die optreedt bij doses die normaal bij het dier voor preventie, voor het stellen van een diagnose, voor de behandeling van een ziekte of voor een wijziging van een fysiologische functie worden gebruikt. (Bron: CBG-MEB.)

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.