Voorkom nu de nazomerdip

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorkom nu de nazomerdip

22-5-2013: 

In 2012 was de nazomerdip ernstiger dan in voorgaande jaren. Zeer waarschijnlijk heeft dat deels te maken met de weersomstandigheden in augustus en september. In 2012 waren de temperatuurverschillen groter dan anders: warme dagen in augustus werden gevolgd door koude dagen in september, het verschil tussen dag- en nachttemperatuur was in september duidelijk groter dan gemiddeld en uiteindelijk ging de zomer schoksgewijs over de in de herfst. Zeugen hebben dat door en reageren met aangepaste hormoonproductie waardoor de kans op opbreken groter wordt. Kortom: wees zeer alert op temperatuurvariaties en pas bijtijds de klimaatregeling aan. Dat wil zeggen dat in de zomer al zoveel mogelijk voorkomen moet worden dat het in de kraamafdelingen te warm wordt (>25oC) en in september mag het in de dekstal / wachtstal niet te koud worden (<10oC). Vooral in de vroege ochtend kan dat gebeuren.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.