Toename in het aantal meldingen van Gumboro

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Toename in het aantal meldingen van Gumboro

1-5-2013: 

In de laatste week van april is er een toename gezien in het aantal meldingen van Gumboro. Op het kaartje staan de uitbraken van september 2012 tot en met 26 april 2013. De 10 meest recente uitbraken zijn weergegeven in groen en zijn van de periode 1 maart tot en met 26 april. De uitbraken gaan gepaard met verhoogde uitval, met bij sectie afwijkende bursa’s en eventueel bloedingen in de spieren.

Wij adviseren pluimveehouders alert te zijn op uitbraken in de buurt en het toelaten van vangploegen op het bedrijf. Het Gumboro-virus is een zeer besmettelijk virus, dat vooral via mest wordt overgedragen. Wij vragen dierenartsen om uitbraken van Gumboro te blijven melden bij de GD, ook al wordt de grens voor wat betreft het melden van uitval niet overschreden, zodat we elkaar (en de veehouders) op de hoogte kunnen houden van de situatie met betrekking tot Gumboro.

gumboro kaart

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.