Stand van zaken BVD type 2 (16/05)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (16/05)

16-5-2013: 

16/05/2013: De situatie rond BVD type 2 is nog niet geheel tot rust gekomen. Vandaag (16/05) is een BVD type 2 besmetting op een vleeskalverbedrijf in de provincie Gelderland bevestigd. Daarnaast zijn er nog enkele verdachte kalverbedrijven waarbij er, afgaande op de klinische verschijnselen, rekening mee wordt gehouden dat het handelt om de type 2-variant. Of dat daadwerkelijk het geval is zal nader onderzoek uit moeten wijzen. Op alle betrokken bedrijven zijn kalveren uit Duitsland aangevoerd. Tot aan vandaag was op vijf vleeskalverbedrijven BVD type 2 vastgesteld. 

Er zijn momenteel geen aanwijzingen voor spreiding buiten deze bedrijven. Betrokken veehouders en dierenartsen zijn geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen. De jongste besmetting geeft aan dat alertheid ten aanzien van deze ziekte geboden blijft. Neem bij twijfel zo spoedig mogelijk contact op met uw dierenarts.

Voor meer informatie over BVD kunt u op deze pagina terecht.

Veelgestelde vragen over BVD type 2

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.