Stand van zaken BVD type 2 (27/05)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (27/05)

27-5-2013: 

27/05/2013: Op twee al van BVD verdachte vleeskalverbedrijven blijkt het inderdaad te gaan om de type 2 variant. Op beide bedrijven, in Gelderland en Brabant, zijn kalveren uit Duitsland aangevoerd. Tot aan vandaag was op zes vleeskalverbedrijven BVD type 2 vastgesteld.  

Er zijn momenteel geen aanwijzingen voor spreiding buiten deze bedrijven. Betrokken veehouders en dierenartsen zijn inmiddels geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen. Alertheid ten aanzien van deze ziekte blijft op zijn plaats. Neem bij twijfel zo spoedig mogelijk contact op met uw dierenarts.

Voor meer informatie over BVD kunt u op deze pagina terecht.

Veelgestelde vragen over BVD type 2

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.