Nieuwe influenzatest

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe influenzatest

22-5-2013: 

In het najaar van 2012 is in een tot nu toe niet eerder in Nederland aangetroffen griepvirus gevonden, dat verwant is aan griepvirussen die eerder gevonden zijn bij varkens in Spanje en Italië. Omdat dit virus met de bestaande bloedtesten voor antistoffen tegen de drie bekende typen (H1N1, H1N2 en H3N2) niet werd aangetoond, heeft de GD voor deze variant een nieuwe test ontwikkeld. Op de testuitslag wordt het nieuwe virus H1N1(2012) genoemd. Voortaan kunnen alle vier de typen getest worden. Het goede nieuws is dat dit geen prijsverhoging tot gevolg heeft. De GD doet de vier testen voor de prijs waar eerder de drie testen voor werden gedaan.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.