Aanvragen gevoeligheidsbepalingen melkmonsters

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aanvragen gevoeligheidsbepalingen melkmonsters

30-5-2013: 

Onlangs is de GD overgestapt op een nieuwe methode voor het testen van de gevoeligheid van bacteriën voor antibiotica. Daarnaast is het palet aan antibiotica dat wordt getest vernieuwd en beter afgestemd op de nieuwe regelgeving rondom het antibioticagebruik in de melkveehouderij. Meer hierover is te lezen in de GD Herkauwer van deze maand.

Bij het insturen van individuele melkmonsters geldt dat u zelf kunt kiezen of u een gevoeligheidstest wenst per monster óf per inzending. Indien u kiest voor een gevoeligheidstest per monster, kan dit achter het betreffende monsternummer worden aangekruist. Wanneer u kiest voor een (door u gekozen aantal) gevoeligheidstesten per inzending, bepaalt de GD-analist voor welke kiem het meest logisch een gevoeligheidsbepaling kan worden ingezet.
Het inzendformulier voor melkmonsters vindt u hier.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.