Winnaar-prijsvraag-LIV-Venray

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Winnaar-prijsvraag-LIV-Venray

2-4-2013: 

Eind februari 2013 vonden in Venray weer de Landbouw Intensieve Veehouderijdagen (LIV) plaats. Ook dit jaar is de GD-stand druk bezocht door pluimveehouders voor informatie of advies. Een groot aantal bezoekers heeft enthousiast meegedaan aan de prijsvraag. De winnaar is mevrouw A. Dirks uit Langenboom. Van harte gefeliciteerd met de GD-kip!

 

De goede antwoorden

Bij de vraag of Xindadi, D274 of D388 het meest voorkomende IB-virustype is bij vleeskuikens en leghennen, was D388 het juiste antwoord. Bij de vraag welke sectiebevinding bij pluimvee wijst op een Gumboro-infectie, werden de volgende opties gegeven: gezwollen bursa’s, ontstoken oogleden en bleke nieren. Het goede antwoord is ‘gezwollen bursa’s’. Bij de derde vraag moest men drie organen benoemen die waren aangegeven op een afbeelding van een doorsnede van een kip. De juiste organen waren A. de krop, B. de spiermaag en C. de blinde darmen.

GD kip

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.