Stand van zaken BVD type 2 (17/04)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (17/04)

17-4-2013: 

17/04/2013: Zoals verwacht is op al van een besmetting verdacht vleeskalverbedrijf BVD type 2 vastgesteld. Dat is via het typeringsonderzoek dat de GD heeft laten uitvoeren bevestigd. Op dit bedrijf waren kalveren uit Duitsland aangevoerd. Inclusief dit bedrijf is BVD type 2 op vijf vleeskalverhouderijen aangetoond. Op een ander verdacht vleeskalverbedrijf heeft het typeringsonderzoek uitgewezen dat er geen sprake is van de type 2-variant.

Er zijn tot op heden geen aanwijzingen voor spreiding buiten bovenvermelde bedrijven. Betrokken veehouders en dierenartsen zijn geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen.

Alertheid ten aanzien van besmettingen blijft geboden. Neem bij twijfel zo spoedig mogelijk contact op met uw dierenarts.

Voor meer informatie over BVD kunt u op deze pagina terecht.

Veelgestelde vragen over BVD type 2

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.