Stand van zaken BVD type 2 (05/04)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (05/04)

5-4-2013: 

05/04/2013: Vandaag (5 april) is van de twee vleeskalverbedrijven, die al klinisch erg verdacht waren, via typeringsonderzoek bevestigd dat het bij de kalveren op deze bedrijven handelt om een BVD type 2-infectie. Eerder werd al van de besmetting op één bedrijf vastgesteld dat het gaat om BVD  type 2. Uit het typeringsonderzoek van het BVD-virus blijkt dat voor al deze drie bedrijven er grote overeenkomst is met het BVD type 2 dat sinds enige tijd op enkele Duitse bedrijven voor problemen zorgt.

Naast deze drie bedrijven is er op dit moment nog één bedrijf klinisch verdacht. Ook op dit vleeskalverbedrijf zijn dieren uit Duitsland aangevoerd. Nog één ander vleeskalverbedrijf met klinische problemen is in onderzoek. Gezien de kliniek is het hier nog onduidelijk of het om type 2 gaat.

Er zijn de afgelopen dagen geen meldingen binnen gekomen waarbij de klinische verschijnselen wijzen op een verdenking BVD type 2.

Er zijn tot op heden geen aanwijzingen voor spreiding buiten bovenvermelde bedrijven. Betrokken veehouders en dierenartsen worden geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen.

Alertheid ten aanzien van besmettingen blijft geboden. Neem bij twijfel zo spoedig mogelijk contact op met uw dierenarts.

Voor meer informatie over BVD kunt u op deze pagina terecht.

 

Veelgestelde vragen over BVD type 2

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.