Jos Rodijk GD Melkmeester 2012

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jos Rodijk GD Melkmeester 2012

29-3-2013: 

Blij verrast  en ook wel een beetje vereerd was Jos Rodijk toen hij maandag 25 maart uit handen van GD-marktmanager Henry Visscher de ‘GD gouden melkschep’ ontving. “Wat ontzettend leuk, ik had dit niet verwacht”, aldus Rodijk, die zich nu ‘GD Melkmeester 2012’ mag noemen.  “Je bent een melkveehouder met passie en een hele duidelijke visie”,  aldus Visscher tijdens de overhandiging.

En dat was precies waar de GD naar op zoek was tijdens de GD Masterclasses, die eind 2012 door het hele land gehouden werden. Visscher: “We zochten een innovatieve en gedreven melkveehouder met een goed verhaal.” Uit de diverse potentiele Melkmeesters die tijdens de Masterclasses –door zichzelf of een ander- zijn voorgedragen, heeft de GD er vier geselecteerd. Hun verhalen zijn opgetekend en te vinden op www.melkmeesters.nl.

Het verhaal van Rodijk is door het GD Melkmeester-team unaniem gekozen als winnende verhaal vanwege de visie die eruit spreekt op het gebied van antibioticareductie. Visscher: “Jos is heel serieus bezig met zijn antibioticagebruik, verdiept zich in de ontwikkelingen op dit gebied en weet andere veehouders te boeien met zijn know how. Tijdens de Masterclasses viel hij op door de gedrevenheid waarmee hij zijn ervaringen met ‘selectief droogzetten’ deelde met zijn collega’s. Hij wist de aandacht te trekken en ontlokte een discussie in de zaal; dat is precies waar de GD Masterclasses voor bedoeld zijn.”
“Ik doe gewoon mijn ding”, zegt Jos bescheiden. “Ik pak dat droogzetten inderdaad heel serieus aan, maar er zijn wel meer collega’s die dat doen. Ik vind het simpelweg heel interessant me in zulk soort dingen te verdiepen en om met andere veehouders hierover van gedachte te wisselen. Er wordt natuurlijk van alles georganiseerd waar je naartoe kan, dat kost tijd en geld, maar als het even kan, dan ga ik ook. Er zijn genoeg veehouders die denken ‘mot dat nu’, nou niets ‘mot’ natuurlijk, maar als je stil blijft zitten, slof je het over vijf jaar echt niet meer bij. Ik kijk ’s avonds weinig TV, maar lees vaak een vakblad; ik wil graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in mijn vakgebied."

Lees Jos’ winnende verhaal hier.

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.