Eerste pijnscorekaart en pijnpreventietabel uitgereikt door Praktijknetwerk 'De PijnPoli'

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste pijnscorekaart en pijnpreventietabel uitgereikt door Praktijknetwerk 'De PijnPoli'

25-3-2013: 

Praktijknetwerk 'De PijnPoli' heeft op dinsdag 19 maart tijdens een seminar de eerste pijnscorekaart en pijnpreventietabel overhandigd aan Ludo Hellebrekers van de KNMvD en Toon van Hoof van LTO. Tijdens het seminar lag de nadruk op het sneller herkennen en bestrijden van pijn bij koeien om zo de levensduur te verhogen, het antibioticagebruik te verminderen en het werkplezier van veehouders te verbeteren.

Het praktijknetwerk, bestaande uit 15 melkveehouders en 3 dierenartsen heeft zich, onder begeleiding van het UGCN, de afgelopen twee jaar verdiept in het sneller herkennen, behandelen en voorkomen van pijn bij koeien. Met de pijnscorekaart en de pijnpreventietabel wil het praktijknetwerk veehouders handvatten aanreiken om nog beter naar hun koeien te kijken. Koeien zijn prooidieren en laten pijn niet gemakkelijk zien. Bovendien is er weinig onderzoek gedaan naar de signalen die koeien afgeven. Het praktijknetwerk kreeg daarom veel waardering en complimenten over de manier waarop de leden hun kennis hadden omgezet naar de handige kaarten.

De pijnscorekaart en de pijnpreventietabel zijn te downloaden via de website van het UGCN.

Pijnscorekaart Pijnpoli
KNMvD voorzitter Ludo Hellebrekers neemt de eerste pijnscorekaart in ontvangst van melkveehouder Piet Dolman

Pijnscorekaart Pijnpoli
Melkveehoudster Alma Frederiks overhandigt LTO portefeuillehouder diergezondheid Toon van Hoof de eerste pijnpreventietabel

Pijnscorekaart Pijnpoli
Alle aanwezigen kregen uiteraard ook een pijnscorekaart en een pijnpreventietabel

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.