Aviaire influenza op pluimveebedrijf in Lochem

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aviaire influenza op pluimveebedrijf in Lochem

14-3-2013: 

In Lochem is op 12 maart jongsleden bij een pluimveebedrijf met 85.000 legkippen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Dit bedrijf heeft 3 stallen met buitenuitloop. Het gaat waarschijnlijk om de milde H7-variant. Omdat een laagpathogene (milde) H7 variant kan muteren tot een hoogpathogene (zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke) variant, moet het bedrijf zowel bij een laag- als een hoogpathogene variant worden geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Vanaf dinsdag 12 maart 2013 om 16.00 uur geldt er in een zone van ruim 1 kilometer rond het bedrijf in Lochem een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Binnen het gebied liggen 3 andere pluimveebedrijven. De dieren op deze bedrijven zullen de komende dagen worden gecontroleerd op vogelgriep.De komende periode geldt voor die bedrijven ook een afschermplicht. Dat betekent dat alle pluimvee op die bedrijven binnen gehouden moet worden. Deze verplichting geldt alleen voor de commerciële pluimveehouders.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Aviaire influenza.

 

bron nieuwsbericht: Economische Zaken
Meer informatie kun je vinden op de website van de rijksoverheid.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.