Aviaire influenza op pluimveebedrijf in Zeewolde

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aviaire influenza op pluimveebedrijf in Zeewolde

19-3-2013: 

In Zeewolde is bij een biologisch pluimveebedrijf met 24.000 legkippen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Dit bedrijf heeft 2 stallen met buitenuitloop. Het gaat waarschijnlijk om de milde H7-variant.
Omdat een laagpathogene (milde) H7-variant kan muteren tot een hoogpathogene (zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke) variant, wordt het bedrijf zowel bij een laag- als een hoogpathogene variant geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Maatregelen

Vanaf dinsdag 19 maart 2013 om 13.00 uur geldt er in een zone van ruim een kilometer rond het bedrijf in Zeewolde een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt. Binnen dit gebied liggen geen andere pluimveebedrijven.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Aviaire influenza.

bron nieuwsbericht: Economische Zaken

Meer informatie kun je vinden op de website van de rijksoverheid.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.