Uitgebreid BGP varken bij te hoog antibioticumgebruik

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uitgebreid BGP varken bij te hoog antibioticumgebruik

28-2-2013: 

Varkenshouders met een antibioticumgebruik hoger dan de actiewaarde van de SDa worden binnenkort aangeschreven door hun IKB-organisatie. Het gaat om ongeveer duizend varkenshouders die over geheel 2012 met hun DD/DJ boven de actiewaarde uitkomen. Dit is op 21 februari ook door de VGV (Vakgroep Gezondheidszorg Varken) via de nieuwsbrief medegedeeld.

Van varkenshouders die boven de norm zitten wordt verwacht dat zij een uitgebreid bedrijfsgezondheidsplan (BGP) opstellen. Zij hebben hiervoor tot 26 april 2013 de tijd. Uit het BGP moet blijken dat de DD/DJ met de dierenarts is besproken en dat er gerichte acties zijn geformuleerd om het antibioticumgebruik te verlagen. In het BGP Varken op VeeOnline kunt u samen met uw varkenshouder maatregelen opnemen waarmee de varkenshouder ervoor kan zorgen dat zijn antibioticumgebruik daalt. Het BGP is een jaar geldig.
Eind maart komt ook het BBP Varken beschikbaar op VeeOnline. In het behandelplan staan de meest voorkomende aandoeningen en ziekte(s) op het varkensbedrijf, met de daarbij voorgestelde behandeling (incl. duur en middel).

Meer over het BGP varken in veeOnline>>

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.