Steekproefbloedonderzoek op niet-melkleverende bedrijven en de winteractie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Steekproefbloedonderzoek op niet-melkleverende bedrijven en de winteractie

15-2-2013: 

Begin januari heeft de GD een aantal niet-melkleverende bedrijven aangestuurd voor een steekproef bloedonderzoek van 1 of 3 runderen voor de bewaking van de status IBR en/of Leptospirose. Deze bedrijven kunnen tot 1 maart 2013 hiervoor bloed laten insturen. De onderzoekskosten van de steekproef zijn voor rekening van de GD. Om hier aan mee te doen, vragen wij  u de aan u verzonden formulieren voor steekproefbloedonderzoek te gebruiken.

Naast steekproefbloedonderzoek loopt er op deze niet-melkleverende bedrijven een winteractie. Veehouders kunnen drie bloedonderzoeken voor de prijs van € 14,95 laten uitvoeren. Zij mogen daarbij uit 7 onderzoeken zelf bepalen welke ziektes ze onderzocht willen hebben.

Op bedrijven die zowel met de steekproef als de winteractie meedoen is het belangrijk om de onderzoeken niet dubbel te laten plaatsvinden. Wij verzoeken u dan ook om bij de winteractie te kiezen voor drie andere ziektes dan die in de steekproef al aangevraagd zijn.  Bij de winteractie hoort een speciaal actie inzendformulier.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.