Mestonderzoek leverbot specifieker en goedkoper

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Mestonderzoek leverbot specifieker en goedkoper

14-2-2013: 

De GD heeft een nieuwe test ontwikkeld voor onderzoek op leverbot in mest, die zeer specifiek het aantal leverboteieren per gram mest weergeeft. Dit mestonderzoek is ook geschikt voor onderzoek naar leverbotresistentie.

Mestonderzoek op het moment van behandelen (goed op gewicht doseren) en 3 weken na behandelen, geeft een goed beeld van de aanwezigheid van leverbotresistentie. Onderzoek naar leverbotresistentie kan veel schade en slachtoffers voorkomen.

U kunt ervoor kiezen om een individueel dier of een koppel dieren via mestmonsters te laten onderzoeken. Wanneer u informatie wilt hebben over een koppel dieren die in hetzelfde perceel lopen, dan kunt u gebruikmaken van een mengmonster. In dit geval neemt u van minimaal 5 dieren een mestmonster. Dit kunt u doen door verse mest van de grond te rapen in zo gelijke mogelijke porties. Vervolgens kneedt u de mest goed door elkaar, waarbij u erop moet letten dat u in totaal minimaal 10 gram mest instuurt.

De kosten voor dit onderzoek (W1404) bedragen € 24,=, exclusief BTW en basiskosten.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.