BVD-uitbraken in Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

BVD-uitbraken in Duitsland

28-2-2013: 

In Duitsland is op zes bedrijven in het grensgebied bij Venlo BVD type II vastgesteld. Deze agressieve BVD-variant heeft ervoor gezorgd dat in dit gebied diverse runderen zijn gestorven en ook diverse kalveren dood zijn geboren. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe het virus op de bedrijven is gekomen. Men denkt dat het bij deze bedrijven blijft, aangezien veel bedrijven vaccineren tegen het BVD-virus en bedrijven die dat nog niet gedaan hebben dat nu alsnog doen. Insleep van BVD door aanvoer van geïnfecteerde dieren is de belangrijkste oorzaak van introductie van het virus op een bedrijf.

Bij twijfel over de BVD-situatie op uw bedrijf, is het raadzaam om een GD BVD Quickscan uit te laten voeren zodat u snel inzicht krijgt en weet wat de uitgangssituatie is.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.