Verhoogde kalversterfte bij koud weer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Verhoogde kalversterfte bij koud weer

24-1-2013: 

Tijdens een langere periode van kou hebben vooral kalveren meer behoefte aan energie. Voor kalveren tijdens de melkperiode is daarom het advies om deze tijdens deze vorstperiode 10% meer melkpoeder per liter water te geven. (Dit kan niet bij 'nulproducten'). Een alternatief is om meer melk (± 1 liter/dag) met de 'normale' concentratie melkpoeder te voeren. De hoeveelheid melk dient u dan in 3x per dag te voeren in plaats van 2x per dag.
Bij extreem weer mogen kalveren tussendoor handwarm water om extra warm te blijven. Dit mag echter niet ten kosten gaan van de hoeveelheid te verstrekken melk en nooit met melk verdunnen. Zorg daarnaast dat de kalveren droog en tochtvrij liggen. Een extra laag stro werkt prima isolerend.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.