Melkcafé's over droogzetten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Melkcafé's over droogzetten

3-1-2013: 

In vervolg op de vijf melkcafe’s eind 2012, organiseert de Melkveeacademie in samenwerking met de GD in 2013 nog zes melkcafe’s over droogzetten. GD-uiergezondheidsspecialisten Sabine Tijs en Anton Gosselink gaan tijdens de avonden in op de uitkomsten van het inmiddels veelbesproken onderzoek ‘Selectief droogzetten’.
Het onderzoek, uitgevoerd door de GD en het UGCN in opdracht van de stuurgroep Abres Rund, leverde een aantal interessante conclusies op waarmee veehouders heel gericht koeien zonder antibiotica droog kunnen zetten. Aan de uitkomsten van het onderzoek werd de afgelopen weken veel aandacht geschonken in de pers.
“Tot nu toe waren de melkcafe’s geslaagde, interactieve avonden waarbij veehouders ook zelf actief meediscussieerden", vertelt Sabine Tijs. "Aan de hand van de presentatie mogen de veehouders de volgende vraag beantwoorden: Wat zijn de sterkten, de zwakten, de kansen en de bedreigingen van selectief droogzetten voor mijn bedrijf en voor de sector? Ook is er elke keer een veehouder die zijn ervaringen met het toepassen van een korte droogstand of het doormelken van koeien deelt met de aanwezige melkveehouders.”

Meer informatie: www.melkveeacademie.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.