Wijzigingen energiepakketten melkvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wijzigingen energiepakketten melkvee

6-12-2012: 

Per 1 januari 2013 biedt de GD voor melkvee één pakket aan voor de diagnostiek van leververvetting en één pakket voor de diagnostiek van de energiestatus. Voor de diagnostiek van leververvetting is er pakket P230 (bestaande uit de bepalingen AST, GLDH, bilirubine, NEFA en Ureum). Het advies hierbij is om onderzoek te doen bij minimaal 5 koeien tussen 2 weken voor tot 2 weken na afkalven met uitzondering van 1 dag voor tot 1 dag na afkalven. Voor de diagnostiek van slepende melkziekte is er pakket energiestatus P228, bestaande uit BHBZ en Ureum. Hierbij wordt geadviseerd minimaal 5 dieren tussen 5-50 dagen lactatie te onderzoeken. Per 1 januari 2013 komen de pakketten P400 (Energiestatuspakket beperkt) en P401 (Leververvettingspakket beperkt) te vervallen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.