GD organiseert bijeenkomsten ‘Mineralen meten in tankmelk’

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD organiseert bijeenkomsten ‘Mineralen meten in tankmelk’

13-12-2012: 

Dinsdag 18 en woensdag 19 december 2012 organiseerde de GD twee bijeenkomsten met als thema 'Mineralen meten in tankmelk'. Tijdens de bijeenkomsten, bedoeld voor respectievelijk voerspecialisten en dierenartsen, konden de aanwezigen van gedachten wisselen met het GD Mineralenteam, bestaande uit dr. Jan Veling, dr. Jan Muskens, dr. Guillaume Counotte en ing. Sietske Zantinge. Ook werd de nieuwe website www.mineralencheck.nl gepresenteerd.

Mineralen in veevoer zijn een ‘hot topic’. De GD wordt regelmatig benaderd met vragen over de mogelijke relatie tussen mineralen en diergezondheid. Met name de spoorelementen selenium en jodium staan volop in de belangstelling. De focus op kostprijs leidt er toe dat melkveehouders steeds vaker willen weten of ze niet te veel of te weinig mineralen voeren.
Maar ook dierenartsen en voerspecialisten willen meer duidelijkheid. “Meten is weten, gissen is missen!”, daar is iedereen het over eens. Vanaf januari 2013 is het mogelijk om via het onderzoek GD Tankmelk Mineralen inzicht te krijgen in de status van deze belangrijke spoorelementen.

Tijdens de bijeenkomsten op 18 en 19 december konden voerspecialisten en dierenartsen alvast kennis maken met het nieuwe product. De eerste reacties waren bijzonder positief; meer dan 90% van de aanwezigen verwacht dat GD Tankmelk Mineralen goed van pas zal komen bij het adviseren van hun klanten.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.