Bijeenkomst “Mineralen meten in tankmelk; wat kunt u ermee?”

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bijeenkomst “Mineralen meten in tankmelk; wat kunt u ermee?”

12-12-2012: 

De GD wordt regelmatig benaderd met vragen over de mogelijke relatie tussen mineralen en diergezondheid. Met name de spoorelementen selenium en jodium staan volop in de belangstelling. Ook de focus op kostprijs leidt er toe dat melkveehouders steeds vaker willen weten of ze niet te veel of te weinig mineralen voeren. Vanaf januari 2013 is het mogelijk om via tankmelkonderzoek inzicht te krijgen in de status van deze belangrijke spoorelementen. Daarom organiseert de GD een informatieve bijeenkomst over het meten van mineralen in het algemeen en in het bijzonder in tankmelk.

Als rundveearts kent u als geen ander het belang van een afgewogen rantsoen bij melkgevende koeien. Wij willen u daarom van harte uitnodigen om met ons van gedachten te wisselen. Deelname is kostenloos en u mag 1 introducé meenemen.

De bijeenkomst is vindt plaats op woensdag 19 december en start om 13.30 bij de GD in Deventer. GD specialisten dr. Jan Veling, dr. Jan Muskens en dr. Guillaume Counotte gaan graag met u in gesprek over vragen als: Wanneer is er sprake van een tekort of overschot? Wat zijn de gevolgen? Kan je betrouwbare metingen doen in tankmelk? Wat zegt een uitslag? Deze praktische informatie kunt u direct gebruiken om de melkveehouders uit uw praktijk nog beter te adviseren. Na de afsluiting om 15.30 uur kan er nog nagepraat worden bij de afsluitende borrel.

U kunt zich hier direct aanmelden of een email sturen naar h.visscher@gddeventer.com. Vervolgens ontvangt u een bevestiging.

Graag tot ziens op 19 december!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.