Succesvolle aftrap GD Masterclasses

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Succesvolle aftrap GD Masterclasses

16-11-2012: 

“We hebben een hele goede start gemaakt”, aldus een enthousiaste Henry Visscher, marktmanager infectieziekten bij de GD. Hij kijkt zeer tevreden terug op de aftrap van de GD Masterclasses woensdagmiddag 14 november in Moergestel. “De opkomst was, ondanks het mooie (herfst)weer, goed en veehouders hebben echt hun kans gegrepen om veel vragen te stellen en te discussiëren. Een succesvolle première!”

Zo’n 30 veehouders wisten woensdagmiddag hun weg te vinden naar Partyboerderij ’t Draaiboompje waar GD-dierenartsen Christian Scherpenzeel en Han Hage presentaties hielden rond het thema ‘Een nieuwe kijk op medicijngebruik’. Scherpenzeel presenteerde onder andere de langverwachte resultaten van de proef ‘selectief droogzetten’. Aan dit onderzoek, dat in het voorjaar van 2011 is opgestart, hebben in totaal 97 melkveehouders met ruim 1600 koeien meegedaan. Belangrijkste vraag was: Welke koeien op welke bedrijven kunnen zonder antibiotica worden drooggezet? Ook ging Scherpenzeel in op het gebruik van pijnstillers en hoe deze bij een aantal aandoeningen de genezing bevorderen. In de praktijk worden bij bijvoorbeeld mastitis niet altijd pijnstillers gebruikt, terwijl uierontsteking vaak wel pijn veroorzaakt.  “Uierontsteking is pijnlijk voor koeien”, aldus Scherpenzeel. “Ze hebben tussen de 20 en 40 dagen pijn aan hun uier.” Hangende oren, tandenknarsen, minder herkauwactiviteit en meer speekselproductie zijn aanwijzingen dat een koe pijn heeft. “Soms kan, naast antibiotica, een pijnstiller helpen bij de behandeling van mastitis. Naast pijnstillend werken de meeste middelen ook ontstekings- en koortsremmend.”
Op donderdagavond 22 november vindt in de Radstake in Varsseveld de volgende GD Masterclass plaats. “En daarna volgen er nog tien”, aldus Visscher. “We gaan ervan uit dat ook de rest van de serie een succes wordt. Deze eerste middag belooft in ieder geval heel veel goeds!”

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.