Vragen over laboratoriumuitslagen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vragen over laboratoriumuitslagen

1-8-2012: 

GD-dierenartsen krijgen dagelijks vragen naar aanleiding van laboratoriumuitslagen, zoals: Wat betekent zo’n uitslag eigenlijk? Hoe erg is deze uitslag? Hoeveel procent van mijn dieren is besmet? Kan ik dit dier het beste afvoeren of niet? Regelmatig gaan deze vragen over uitslagen van testen die in andere laboratoria zijn uitgevoerd. Het beantwoorden van deze vragen kan moeilijk zijn, omdat het vaak onbekend is welke test er in het andere laboratorium precies wordt uitgevoerd.

Voordat een laboratoriumtest bij de GD in gebruik wordt genomen, is deze uitgebreid getest met een groot aantal monsters. Aan de hand daarvan wordt bepaald wat de optimale manier is om de test uit te voeren. En, nog belangrijker, wat de uitslag van de test uiteindelijk betekent voor de veehouder. Omdat alle testen in het GD laboratorium deze uitgebreide check hebben ondergaan, kunnen GD-dierenartsen hun advies hierop baseren.

Er zijn echter veel verschillende  soorten testen te koop, met onderlinge kwaliteitsverschillen. Testen in verschillende laboratoria kunnen daardoor verschillende uitslagen opleveren. Dit kan zelfs gebeuren als het gaat om dezelfde soort test. Omdat het voor de GD-dierenarts onbekend is wat uitslagen van andere laboratoria precies zeggen over de praktijksituatie, kunnen zij alleen iets zeggen over de testen die de GD zelf gecontroleerd en in gebruik heeft. Als u vragen hebt over uitslagen van een ander laboratorium, is het daarom raadzaam om contact op te nemen met het desbetreffende laboratorium en uw vraag daar voor te leggen. Wanneer u vragen hebt over testresultaten van het GD-laboratorium, kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.