PVV wil extra aandacht voor maatregelen tegen Afrikaanse Varkenspest

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PVV wil extra aandacht voor maatregelen tegen Afrikaanse Varkenspest

14-8-2012: 

De Adviescommissie Varkens van het Productschap Vee en Vlees (PVV) roept varkenshouders, handelaren, transporteurs, importeurs en exporteurs op om extra aandacht te besteden aan maatregelen tegen het binnenslepen van Afrikaanse Varkenspest (AVP). Recent zijn nieuwe uitbraken van Afrikaanse Varkenspest in Rusland geconstateerd. Het virus is daarnaast opgedoken in Oekraïne. Daarmee komt het virus steeds dichterbij en nemen risico’s op insleep van de ziekte voor de EU en Nederland toe.

Het PVV vraagt vooral uw intensieve aandacht voor de infectieroute via indirect contact (via besmette materialen, personen of voertuigen): "Zorg bij alle aanvoer en transport van uw varkens voor een juiste inzet van reiniging en ontsmetting. Voor de getroffen gebieden dient hier nog intensiever op te worden toegezien, met name op de verplichte dubbele ontsmetting bij wagens waarin evenhoevigen zijn vervoerd.
Tegen Afrikaanse varkenspest bestaat geen vaccin. Bij een uitbraak van Afrikaanse varkenspest is ruimen van besmette bedrijven de enige bestrijdingsstrategie. Preventie is dus cruciaal!"

Klik hier voor meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.