Aviair influenzavirus type H7 op biologisch legbedrijf in Hagestein (Utrecht)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aviair influenzavirus type H7 op biologisch legbedrijf in Hagestein (Utrecht)

13-8-2012: 

Op vrijdag 10 augustus is door het Centraal Veterinair Instituut te Lelystad vastgesteld dat een biologisch legpluimveebedrijf (d.w.z. met uitloop) in Hagestein besmet is met aviaire influenza (AI) van het type H7. Het betreft een bedrijf met 38.000 hennen. Het gaat om een laagpathogene variant van AI. Omdat het een virus van het type H7 betreft, is het bedrijf zaterdag 11 augustus geruimd

Het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft een beperkingsgebied ingesteld met een straal van 1 km. In het beperkingsgebied liggen geen andere pluimveebedrijven, pakstations of pluimveevleesverwerkende bedrijven. In het gebied is het vervoer van pluimvee, pluimveeproducten en pluimveemest verboden met dien verstande dat vervoer van pluimvee, pluimveeproducten en pluimveemest over de door het beperkingsgebied lopende A2 en A27 wel is toegestaan.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.