Tankmelkonderzoek op afweerstoffen tegen schmallenberg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tankmelkonderzoek op afweerstoffen tegen schmallenberg

25-7-2012: 

De GD heeft recent een test ontwikkeld om middels bloedonderzoek vast te stellen of een rund afweerstoffen tegen het schmallenbergvirus bij zich draagt. De beschikbaarheid van betrouwbare testen is belangrijk om te kunnen bepalen wat de situatie op een bedrijf is.

Naast bloedonderzoek bij individuele runderen is het sinds kort ook mogelijk om tankmelk te laten testen op afweerstoffen tegen het schmallenbergvirus.
Door het laten testen van tankmelk, krijgt de veehouder inzichtelijk of de betreffende veestapel al dan niet met het virus in aanraking is geweest. Voor slechts € 19,50 excl.btw kunnen veehouders hun tankmelk éénmalig laten onderzoeken. Na aanmelding hoeven zij verder niets te doen, in september ontvangen zij de uitslag. Het betreft een éénmalige deelname, zonder verdere verplichtingen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.