Weidecoccidiose

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Weidecoccidiose

1-6-2012: 

Weidecoccidiose treedt vaak op bij eerste introductie van dieren (kalveren tot melkkoeien) in een verdacht perceel. Een verdacht perceel is een perceel waar deze besmetting in voorgaande jaren heeft plaatsgevonden (vaak waren er in die jaren ook klachten van diarree en eventueel sterfte). Dieren krijgen al snel, 4 tot 6 dagen na inscharen, de eerste klinische verschijnselen, vaak heftige diarree.

Hoewel veehouders dan vaak denken dat het aan het gras ligt (bijvoorbeeld te veel mals gras), kan het dus ook weidecoccidiose zijn en dan moet er snel gehandeld worden. De diagnose is op basis van mestonderzoek via uw dierenarts op het GD-laboratorium vast te stellen. Als de diagnose bevestigd wordt, moet u alle dieren in die groep direct behandelen en opstallen of omweiden naar een veiliger perceel.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.