Samen werken aan een gerichte aanpak worminfecties melkvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Samen werken aan een gerichte aanpak worminfecties melkvee

21-6-2012: 

De komende maand brengt de GD in samenwerking met een groot aantal dierenartspraktijken de aanpak van worminfecties onder de aandacht. Voor bedrijven met weidegang is inzicht in parasitaire infecties belangrijk is om de juiste maatregelen te treffen. Hierom worden deze bedrijven de komende weken op de hoogte gebracht van de mogelijkheden voor het signaleren van infecties op koppelniveau en het daarmee gericht inzetten van anti parasitaire middelen. Uitsluitend veehouders uit met de GD samenwerkende praktijken kunnen tegen gereduceerd tarief kennismaken met GD Tankmelk Worminfecties. De GD biedt dit pakket aan tankmelktesten aan voor een actieprijs van €52,50. De actieperiode loopt van 20 juni tot en met 23 juli.

 

Handige combinatie

GD Tankmelk Worminfecties betreft een handige combinatie van drie tankmelktesten op worminfecties: longwormen, maagdarmwormen en leverbot. Doel: het opsporen van (subklinische) long-, maagdarmworm- en leverbotinfecties in melkveekoppels met weidegang. De tankmelk wordt twee keer getest op afweerstoffen tegen longwormen, in augustus en oktober, en een keer op leverbot en maagdarmwormen in oktober. Deelnemers aan het tankmelkonderzoek krijgen 25% korting op vervolgonderzoek van individuele dieren.

Totaaluitslag

In oktober ontvangen zowel veehouder als dierenarts een overzichtelijke totaaluitslag van het gecombineerde wormonderzoek. Deze uitslag wordt ondersteund door een praktisch naslagwerk waarmee de veehouder samen met u de vervolgaanpak kan vaststellen.

Als u vragen heeft, staat uw relatiebeheerder u graag te woord. Voor veterinaire vragen verwijzen we u graag naar de GD Veekijker: tel. 0900 - 7100000.

Voordelen voor u:

 • Extra contactmoment met veehouder;
 • Vervolgonderzoek;
 • U kunt daadwerkelijk preventief en direct kostenbesparend voor uw klant aan het werk;
 • Extra handelingen;
 • Kans voor goed en gericht advies.

 Klik hier voor de flyer GD Tankmelk Worminfecties.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.