Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe test voor afweerstoffen schmallenbergvirus beschikbaar

8-6-2012: 

Vanaf 15 juni is het mogelijk om bloedmonsters bij de GD te laten onderzoeken op afweerstoffen tegen schmallenbergvirus. Worden er afweerstoffen aangetoond, dan betekent het dat een dier al een infectie met schmallenbergvirus heeft gehad en dus in de toekomst beschermd is.

De GD ontwikkelde de ELISA-test in samenwerking met het CVI. De test  is geschikt voor bloedmonsters van schapen, geiten en runderen en kost 6,50 euro exclusief basiskosten. Het duurt ongeveer zes werkdagen voordat de uitslag er is. U kunt het beste met uw dierenarts contact opnemen over het inzetten van deze test. De test zal ook ingezet worden voor een grootschalig epidemiologisch onderzoek dat de GD voor  EL&I uitvoert. 

Lees hier het persbericht over de nieuwe test.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.