Bijeenkomst voeding en diergezondheid in Joure

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bijeenkomst voeding en diergezondheid in Joure

Wilt u weten wat GD tegenkomt aan koperstapeling bij melkkoeien in de praktijk? Tijdens drie middagbijeenkomsten praten we rundveedierenartsen en voerspecialisten graag bij. Daarnaast wordt er in een praktijkcasus ingegaan op hoe u een fosfortekort bij verse koeien kan beperken.

Ryan van Egmond en Sanne Carp-van Dijken, beide dierenartsen binnen het FIT Team van GD bespreken met u actuele items op het gebied van voeding en diergezondheid.

Koperstapeling bij melkkoeien
Als het gaat om de mineralenvoorziening is de vraag altijd “Is er een verschil tussen wat wordt berekend, wordt gevoerd en daadwerkelijk wordt opgenomen door het dier?” Zo kan een kopertekort ontstaan door een overmaat van de mineralen molybdeen, zwavel of zink in het rantsoen. Maar zoals bij de meeste spoorelementen geldt dat een overmaat minstens zo schadelijk is voor het dier. GD heeft een veldstudie gedaan naar de relatie van kopervoorziening en het kopergehalte in tankmelk. Tijdens deze presentatie vertelt dierenarts Sanne Carp-van Dijken wat ze tegenkomt aan koperstapeling bij melkkoeien in de praktijk. Daarnaast deelt ze de uitkomsten van het onderzoek van GD. Verder wordt er in gegaan op de praktische benadering van kopervoorziening op melkveebedrijven. Wanneer denk je als adviseur aan koperovermaat? Is het een optie om koperovermaat te meten in tankmelk?
 
De Droogstand een rustperiode!? Voorbeelden in de praktijk
Als adviseur weet u het als geen ander; de droogstand is een cruciale periode in de lactatiecyclus van de koe. Zo is het met het ‘wegvallen’ van de melkproductie, de groei van het kalf en een verandering van rantsoen bepaalt geen rustperiode voor de koe. Wist u dat veel problemen bij de verse koeien terug te voeren zijn op de periode voor het afkalven? Dierenarts Ryan van Egmond zal in een praktijkcasus ingaan op hoe u een fosfortekort bij verse koeien kan beperken. Daarnaast zal hij bespreken wat er mis kan gaan in de droogstand en welke gevolgen dit kan hebben voor de volgende lactatie. Wat kunt u met deze informatie in uw advisering?
 
Bijeenkomst bezoeken? 
Het belooft een interactieve middag te worden waarin we ook graag horen wat u bezighoudt en wat uw wensen zijn qua diagnostiek. De bijeenkomsten zijn van 13.15 tot 16.00 uur op de volgende data:
  • 12 februari 2020: GD, te Deventer
  • 13 februari 2020: Party en zalencentrum ’t Haske, te Joure 
  • 20 februari 2020: Zalen- en partycentrum De Til, te Giessenburg

Deelname is kosteloos, maar vol = vol.

Aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.