Dierenartsensessie Hogere Varkensgezondheid

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Dierenartsensessie Hogere Varkensgezondheid

De strategie van de dierenarts: overtuig jij je klant?

De dierenartsensessie, die GD voorafgaand aan het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid organiseert, staat dit jaar in het teken van de visie en strategie van de dierenarts. We brengen kennis, praktijk en psychologie samen en presenteren dit vanuit ervaring en onderzoek. De sessie is op dinsdag 28 januari in het Evoluon in Eindhoven.

10.00  Ontvangst
10.30

Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV)
Linda Janssen, POV

De varkenshouderij werkt al jarenlang aan verdere verbetering van diergezondheid. En daar worden mooie resultaten bij behaald. Zo is bijvoorbeeld het antibioticagebruik de afgelopen jaren sterk terug gebracht. Maar wat is de relatie tussen de sector en de dierenarts? Heeft de dierenarts een adviserende rol en is de varkenshouder verantwoordelijk? En wat is de rol van andere adviseurs? Verandert deze rol door een duidelijke visie en strategie? Graag gaan wij in gesprek met het publiek over de gedeelde verantwoordelijkheid: welke rol past op de korte termijn, maar ook gericht op de middellange en langere termijn.

11.15

Naar gedragen beslissingen in de varkenshouderij
Alja Bosch en Jeske Nederstigt, docenten toegepaste psychologie, Fontys Hogeschool

In deze sessie wordt ingegaan op de verschillende manieren waarop mensen beslissingen nemen. Invloed uitoefenen op beslissingen vraagt om maatwerk. Aan de hand van psychologische modellen wordt uitgelegd hoe je de uitgangssituatie in kaart kunt brengen en hoe je daar op effectieve manier op in kunt spelen. Psychologische inzichten worden vertaald naar praktische handvatten voor dierenartsen in de varkenshouderij.

12.00  

Resultaten i-4-1-Health: 'Netwerk opbouwen en kennis delen
Franca Jonquiere

In de grensstreek Vlaanderen-Nederland werkten negen ziekenhuizen, zeven publieke gezondheidsdiensten, zeven kennisinstellingen en drie bedrijven samen aan het i-4-1-Health project. Het project richtte zich op infectiepreventie en het bestrijden van antibioticaresistentie bij mens en dier (One Health) door middel van onderzoek en innovatie. De faculteiten Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Universiteit Gent hebben binnen dit project onderzoek verricht naar het antibiotica gebruik onder (oa) varkenshouders in de grensstreek en naar de inzet van het ADKAR change-management model door de dierenarts met als doel: antibiotica reductie. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van antibiotica resistentie op de bedrijven. In deze presentatie zullen de eerste resultaten van dit onderzoek met u gedeeld worden.

12.45 Lunch
14.00 Start praktijksymposium

Datum: 28 januari 2020, 10.00 tot 12.45 uur 
Locatie: Evoluon Eindhoven

Deelname voor de dierenartsensessie bedraagt 249 euro p.p. excl. btw, inclusief lunch en toegang tot het praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid met als thema 'Economie & Gezondheid'.

Aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.