Dierenartsensessie Hogere Varkensgezondheid

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Dierenartsensessie Hogere Varkensgezondheid

Zit de dierenarts straks nog aan tafel (of staat hij op het menu)?

De dierenartsensessie, die GD traditiegetrouw voorafgaand aan het symposium Hogere Varkensgezondheid organiseert, gaat dit jaar over de rol van de dierenarts in ketenmodellen. Vragen die tijdens deze ochtendsessie centraal staan zijn: hoe ziet de Nederlandse varkenshouderij er in de toekomst uit en waarom is het zo belangrijk om als dierenarts een visie te hebben op ontwikkelingen in de sector? Maar ook: welke toekomstige rol kennen de ketenpartners toe aan dierenartsen? Op het programma staan lezingen van René Veldman (projectmanager Food & Agri bij Rabobank), Patrick Köhlen (Pigflow BV) en Jaap de Wit (chairman bij Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees).

10.00  Ontvangst
10.30

De Nederlandse veehouderij van de toekomst 
René Veldman, projectmanager Food & Agri, Rabobank

René Veldman is werkzaam als sectorspecialist bij Rabobank Nederland en is betrokken bij het project 'Vitale Varkenshouderij'. "De Nederlandse varkenshouderij heeft internationaal een vooraanstaande positie. Tegelijkertijd is de maatschappelijke druk op de sector groot", aldus René. "De uitdaging voor de sector is om een goede balans te vinden tussen deze posities. Dit vraagt om innovatie, samenwerking en aanpassingsvermogen." Waar liggen de komende jaren kansen voor de varkenssector? 

11.15

Tussen visie en visite
Patrick Köhlen, PIGFLOW BV

Patrick Köhlen is geboren en getogen op een boerderij en in Wageningen afgestudeerd in fysiologie en genetica bij Varkens. Als productiemanager Smithfield Mexico werd hij overtuigd voorstander van het geïntegreerd model voor de productie van varkensvlees, met name vanwege het strikt kunnen doorvoeren van biosecurity en gezondheidsmanagement. Met PIGFLOW, opgericht in 2016, biedt hij integraties, ketens en samenwerkingsverbanden zijn diensten aan. Patrick: "Met een veranderende structuur in de Nederlandse varkenshouderij, zal ook de invulling van veterinaire dienstverlening veranderen. Internationaal zie je binnen integraties en ketens zeer uiteenlopende modellen." Aan de hand van zijn jarenlange werkervaring bínnen, mét en voor integraties geeft hij een doorkijk. Aanvullend schetst hij zijn visie op behoefte en invulling van veterinaire dienstverlening in verticaal geïntegreerde productie van varkensvlees. Een tipje van de sluier? "Praktijkervaring legt de basis, data en visie doen de rest." 

12.00  

Wat is de toekomstige rol van de dierenarts volgens de ketenpartners?
Jaap de Wit, chairman Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees

"De varkenssector staat voor grote uitdagingen", vindt Jaap de Wit, voorzitter van Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees. "Uitdagingen die misschien wel te groot zijn voor de individuele boer om op te lossen. Vanuit Den Haag wordt de oplossing gezocht in een kleinere sector. Minder dieren en minder boeren als oplossing. Keten Duurzaam Varkensvlees biedt een alternatieve aanpak. Een keten aanpak waarin we samenwerken aan milieu, dierenwelzijn en diergezondheid. En welke rol zou de dierenarts hierin kunnen vervullen?" Naast zijn rol als voorzitter is Jaap de Wit verantwoordelijk voor de supply chain bij Westfort Vleesproducten. Westfort is een familiebedrijf gespecialiseerd in varkensvlees.

12.45 Lunch
14.00 Start praktijksymposium

Datum: 15 januari, 10.00 tot 12.45 uur 
Locatie: Evoluon Eindhoven

Deelname voor de dierenartsensessie bedraagt € 249,- p.p. excl. btw, inclusief lunch en toegang tot het praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid met als thema 'Data & Gezondheid'. Aanvraag voor accreditatiepunten bij het Kwaliteitsregister Dierenartsen is in behandeling.

Aanmelden voor de dierenartsensessie 

Sprekers

Rene Veldman
René Veldman

Patrick Köhlen
Patrick Köhlen

Jaap de Wit
Jaap de Wit

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.