Cursus Parasitologie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Cursus Parasitologie

Let op: Vanwege grote belangstelling zit 12 april vol! Daarom bieden we op 19 april een nieuwe cursusdatum aan.

Resistentie van verschillende wormsoorten voor wormmiddelen komt steeds meer voor. Om schade door worminfecties zo veel mogelijk te voorkomen en resistentieontwikkeling te vertragen, is een planmatige aanpak nodig. Een beweidingsschema en parasitologisch mestonderzoek vormen daar een essentieel onderdeel van. GD biedt een cursus speciaal voor schapenhouders die zelf mestonderzoek willen uitvoeren. Het accent in deze cursus ligt op praktische kennis en toepassing.

Inhoud cursus

De cursus ‘Parasitologie voor schapenhouders’ bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkdeel. In het praktijkdeel gaat u zelf aan de slag met een mestmonster van uw eigen schapen of lammeren. U gaat zelf eitellingen in mestmonsters uitvoeren.
In het theoretisch deel zal Piet Vellema u meenemen en aandacht besteden aan de verschillende wormsoorten die een rol spelen, het maken van uw eigen beweidingsschema, de momenten waarop u mestonderzoek zou moeten doen, welke criteria u aan kunt houden om wel of niet te behandelen en welke middelen wanneer zijn in te zetten. Deelnemers kunnen vooraf hun eigen beweidingsschema opsturen met een korte omschrijving van de situatie op hun eigen bedrijf. Deze situaties worden dan tijdens de cursus besproken.  

Normaal kost deze cursus € 295,-. Voor u als klant van GD betaalt u slechts 145 euro per persoon exclusief BTW en krijgt u van ons: 

 • Een cursus met alle inzichten en problemen rondom parasieten door Piet Vellema en analisten parasitologie (GD)
 • De mogelijkheid om zelf in het GD lab (grootste van Europa) uw eigen schapenmest te testen
 • Al uw vragen over parasieten en problemen aan de orde te stellen
 • En tot slot krijgt u, GRATIS van GD uw eigen diagnosekit  (glaasje t.b.v. ei tellingen), mee naar huis 
 • Inclusief gebruik microscoop tijdens de cursus

Meer informatie

De cursus wordt gegeven op donderdag 19 april 2018 bij de GD in Deventer en duurt van 17.30 tot 21.00 uur inclusief diner. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal veertig personen. Vol = vol. 

Aanmelden

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.