Pluimvee Symposium en workshop ‘Van tegenstander naar medestander’

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pluimvee Symposium en workshop ‘Van tegenstander naar medestander’

Op 17 en 18 mei 2017 vindt het Pluimvee Symposium plaats. Op woensdag 17 mei voor de legsector en op donderdag 18 mei voor de vleessector. Beide dagen worden gehouden op de Venco Campus aan de Meerheide 200 in Eersel en zijn gratis toegankelijk voor pluimveehouders uit Nederland en Vlaanderen. 

Pluimveehouders kennen veel medestanders maar ook tegenstanders, zoals politiek, maatschappij, internationale marktontwikkelingen, vogelgriep en andere dierziekten. Hoe gedragen die tegenstanders zich en hoe kun je je daar tegen wapenen? Dat zijn de vragen die dit jaar centraal staan tijdens Het Pluimvee Symposium, met als thema ‘Ken uw tegenstanders’. Meer over het symposium

Workshop voor pluimveedierenartsen op 18 mei

Als pluimveedierenarts weet u dat bacteriën een belangrijke tegenstander zijn van pluimveegezondheid. Het huidige antibioticabeleid, ‘prudent use’ en ‘good veterinary practice’ doen het werkveld van een pluimveedierenarts op een mijnenveld lijken. 

Want hoe gaat u om met antibioticagebruik, hoe gaat u om met resistentie van pathogenen en hoe houdt u zich staande in de wirwar van papierwerk, regels en handhaving? Daar willen we, samen met u, graag bij stilstaan tijdens de workshop ‘Van tegenstander tot medestander’. 

Programma

9.00 uur Ontvangst 
9.15 uur Opening door Teun Fabri, GD 
9.30 uur Wat is de rol van de dierenarts bij het verantwoord voorschrijven van antibiotica?
Dik Mevius, WBVR 
10.00 uur Antibioticabeleid en -resistentie in België
Philippe Gelaude, DGZ 
10.45 uur Invullen van de quickscan
Marion Kluivers-Poodt, WUR 
11.15 uur Monitoring van antibioticaresistentie bij pathogenen
Jeanine Wiegel, GD 
12.00 uur Resultaten van de quickscan
Marion Kluivers-Poodt, WUR
12.15 uur Discussie 
12.30 uur Lunch 
14.00 uur Aanvang Pluimvee Symposium ‘Ken uw tegenstanders’ 

Bekijk hier meer informatie over de sprekers

GD organiseert deze workshop, met lezingen van onder andere Wageningen University & Research (WUR), DiergezondheidsZorg Vlaanderen (DGZ) en Wageningen Bioveterinary Research (WBVR), op 18 mei van het Pluimvee Symposium op de Venco Campus te Eersel. Als u deelneemt aan de workshop, heeft u automatisch toegang tot het Pluimvee Symposium voor de vleessector dat ‘s middags plaatsvindt. 

Om 13.00 uur nodigt Merial u uit voor de gesponsorde lezing van Francesco Prandini, Avian Global Technical Services Director van Boehringer Ingelheim. De lezing gaat over ‘Marek’s Disease: observations on a possible challenge for slow growing broilers’.

De deelnamekosten voor de GD workshop en het Pluimvee Symposium op 18 mei bedragen 199 euro (exclusief btw). De aanvraag voor accreditatiepunten bij het Kwaliteitsregister Dierenartsen is in behandeling. 

Meer info en aanmelden

Wij kijken ernaar uit u op 18 mei tijdens de workshop te begroeten!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.