Masterclass: Hoe blijf ik PRRS de baas?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclass: Hoe blijf ik PRRS de baas?

De gevolgen van PRRS-infecties zijn groot. Slechte biggen in de kraamstal en luchtwegklachten bij gespeende biggen of vleesvarkens veroorzaken veel schade. PRRS blijkt een lastige ziekte om aan te pakken. Het blijft maatwerk voor uw eigen bedrijf, maar om verder te komen bent u ook afhankelijk van de bedrijven in uw omgeving. Alle puzzelstukjes moeten passen. Hoe sterk staat u als varkenshouder, alleen of samen met uw collega-varkenshouders, in de strijd tegen PRRS? Daar willen we graag met u bij stilstaan tijdens deze Masterclass. 

Datum en locatie: Dinsdag 29 november in De Poppe in Markelo en donderdag 1 december in de Evenementenhal in Venray
Organisatie:
Boehringer Ingelheim en GD 
Dagvoorzitter:
Theo Duteweerd 
Entree: Gratis

Aanmelden Masterclasses PRRS


Programma

13.00-13.30  Ontvangst 

13.30-14.00 Wat is wat in het woud van labonderzoeken?
Manon Houben, GD

Manon gaat in op de diagnostiek van PRRS. Wat tonen we aan met welke test, zoals de ELISA, PCR en sequentie-analyse? En welke conclusie zijn daar op bedrijfsniveau wel én niet aan te verbinden?

14.00-14.30 PRRS-strijdplan: één voor allen of ik voor me eige?
Martijn Steenaert, Boehringer Ingelheim

Een goed strijdplan is het begin van de oplossing. Martijn stelt het belang van een gestructureerde gezamenlijke aanpak van PRRS centraal. Alle betrokkenen, dus ook alle medewerkers, dienen kennis te hebben van het hoe en waarom van de aanpak.

14.30-15.00 Pauze

15.00-15.45 Van denken naar doen: hoe verander ik mezelf?
Jolanda Jansen, St. Anna Advies 

“Mensen houden van verandering maar willen niet veranderd worden”, zo luidt een oude volkswijsheid. Toch blijkt uw eigen opstelling vaak de sleutel tot succes. Wat u geeft, krijgt u terug. Als u verandering wilt, zult u zelf moeten veranderen.

15.45-16.15  Praktijkcasus ‘Samen aanpakken'
Bart De Jongh, DAP De Grensstreek

Bart deelt zijn praktijkervaring met het gezamenlijk aanpakken van PRRS. Hij vertelt hoe een groep varkenshouders de handen inéén heeft geslagen om vastberaden en overtuigd de strijd met PRRS aan te gaan.

16.15-16.30  Afsluiting dagvoorzitter en mogelijkheid tot vragen stellen

16.30-17.30   Borrel

PRRS-aanpak Puzzel

Aanmelden Masterclasses PRRS

Sprekers

Manon HoubenManon Houben, GD

Martijn SteenaertMartijn Steenaert, Boehringer Ingelheim

Jolanda JansenJolanda Jansen, St. Anna Advies

Bart De JonghBart De Jongh, DAP De Grensstreek

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.