Gezonde Melkveehouderij

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezonde Melkveehouderij

Gezonde Melkveehouderij is de nieuwe naam van het Nationaal Uiergezondheidscongres. In de nieuwe opzet wordt naast uiergezondheid ingegaan op de infectieziekten IBR/BVD. Tijdens Gezonde Melkveehouderij hoort u de laatste stand van zaken rondom uiergezondheid en IBR/BVD en krijgt u antwoord op vragen als:
  • Hoe houd ik uiergezondheid onder controle?
  • Hoe kan ik als melkveehouder beter inspelen op IBR/BVD?

Tijdens plenaire lezingen delen wij de laatste onderzoeksresultaten en tijdens 3 interactieve subsessierondes kunt u zelf in discussie met specialisten over het verder verbeteren van de uiergezondheid op uw bedrijf en het beter inspelen op IBR/BVD.

Meld u direct aan!

Uiergezondheidsawards

Op het congres op 10 november worden ook de Uiergezondheid Awards uitgereikt door het UGA Team van GD. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt uit aan melkveehouders die een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. De Nederlandse melkveesector hecht sterk aan een goede uiergezondheid. Gezonde uiers betekent immers fittere koeien, minder antibiotica, lagere kosten en meer melk. De awards worden uitgereikt om een voortdurende verbetering van de uiergezondheid in Nederland te stimuleren. Lees meer

Ochtendsessie voor dierenartsen

Voorafgaand aan Gezonde Melkveehouderij organiseren Boerderij en GD een speciale ochtendsessie voor dierenartsen. Na afloop van het ochtendprogramma kunt u direct aansluiten bij het congres Gezonde melkveehouderij. Lees meer

Programma ochtendsessie

08.30   Aanpak mycoplasma 
09.00  Effect van BVD op de immuniteit 
09.30  Vragen 
09.45  Afsluiting ochtendsessie 

Programma Gezonde Melkveehouderij 

09.15  Ontvangst 
10.00  Welkom en opening 
10.15  Aanpak van Infectieziekten op grote melkveebedrijven
10.45  Weerbaarheid
11.15  Pauze 
11.40  Interactieve keuzesessies over Uiergezondheid of IBR / BVD
12.20  Uitreiking Uiergezondheid Award 
12.50  Lunch 
13.50  Bonus sessies 
14.20  Interactieve keuzesessies over Uiergezondheid of IBR / BVD
15.00  Pauze 
15.25  Interactieve keuzesessies over Uiergezondheid of IBR / BVD
16.05  Afsluiting + netwerkborrel 

Bekijk hier het complete programma inclusief sprekers

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.