De energie- en eiwitbalans in de transitieperiode: houdt u het in de gaten?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

De energie- en eiwitbalans in de transitieperiode: houdt u het in de gaten?

De transitieperiode is een cruciale periode in de lactatiecyclus van de koe. Rond het afkalven daalt de voeropname van de koeien. Tegelijkertijd komt de melkproductie snel op gang. De koe gaat haar lichaamsreserves aanspreken. Daarbij worden ook spiereiwitten afgebroken. Welke rol speelt deze eiwitmobilisatie tijdens de negatieve energiebalans? En hoe weet je dat de energie- en eiwitstofwisseling niet ontspoort waardoor er teveel koeien met ketose op het bedrijf rondlopen? Deze vragen komen tijdens de presentatie aan de orde. Daarnaast willen we u laten zien welke nieuwe ideeën GD heeft voor het monitoren van koeien tijdens de transitieperiode.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.