Symposium over IBR en BVD voor vleesveehouders

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Symposium over IBR en BVD voor vleesveehouders

BVD en IBR staan volop in de aandacht, ook bij vleesveehouders. Niet verwonderlijk gezien de impact die deze infectieziekten ook op vleesveebedrijven kunnen hebben. Om vleesveehouders bij te praten over (de aanpak van) BVD en IBR organiseren de Federatie van vleesveestamboeken Nederland (FVN), GD, CRV en Boehringer Ingelheim dit najaar drie symposia.

‘Diergezondheid is een belangrijk speerpunt voor de toekomst van de vleesveehouderij’, aldus vleesveehouder Jos Bolk, voorzitter van de FVN en dagvoorzitter tijdens de symposia. ‘We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin de aanpak van BVD en IBR een grote rol gaat spelen. Daarom is het goed om ons gezamenlijk optimaal te laten informeren over alle ins en outs van deze aandoeningen.’

Tijdens de symposia zal dierenarts Frederik Waldeck, GD-deskundige op het gebied van IBR, vleesveehouders gericht bijpraten over de aanpak van wat ook wel ‘koeiengriep’ wordt genoemd. Namens Boehringer Ingelheim gaat dierenarts Ruben Tolboom in op alles wat van belang is rondom (het bestrijden van) BVD. Ook zal bij elke bijeenkomst een vleesveehouder uit de regio vertellen over de impact die BVD of IBR heeft gehad op zijn bedrijf. Uiteraard is er ruim de gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen. 

Nederlandse Vleesvee Manifestatie IBR- en BVD-veilig

‘In de fokkerij vinden we een hoge diergezondheidsstatus belangrijk’, aldus Bolk . ’Om een duidelijk signaal af te geven is de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) dit jaar daarom een IBR- en BVD-veilige keuring.’
De NVM vindt plaats op 14 oktober, opnieuw in de IJsselhallen in Zwolle. Tijdens het evenement zal op verschillende manieren aandacht worden gevraagd voor het IBR-BVD-symposium en zullen bezoekers allemaal een uitnodiging ontvangen. ‘Vleesveehouders zijn van harte uitgenodigd, zowel voor de NVM als voor het symposium.’

Data, locaties en aanmelden

De symposia IBR-BVD vleesvee worden gehouden op: 
  • dinsdagavond 7 november, 19:00 – 22:00 uur, De Vreugdehoeve, Zwolle
  • donderdagavond 9 november, 19:00 – 22:00 uur, Het Bruisend Hart, Hoornaar
  • donderdagavond 16 november, 19:00 – 22:00 uur, Hotel Nobis, Asten

Deelname is kosteloos, maar vol is vol. Aanmelden kan via www.IBR-BVD-Vleesvee.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.