LIV Hardenberg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

LIV Hardenberg

Komt u ook naar de LIV op 25 tot en met 27 oktober in Hardenberg? Dan ontmoeten wij u graag in onze GD-stand (nr. 539). Dit jaar is ons thema ‘een gezonde start’. De medewerkers in onze stand vertellen u met veel plezier alles over het belang van een goede biestopname door jonge biggen. De sector pluimvee stelt coccidiose centraal: hoe kunt u deze ziekte het beste op uw bedrijf monitoren en hoe bepaalt u de juiste coccidiose-aanpak? 

Maar natuurlijk kunt u ook voor andere diergezondheidsvragen aanschuiven aan de picknicktafel in onze stand. Ook hebben we weer een leuke prijsvraag, waarmee u dit keer een luxe ontbijtservice bij u thuis kunt winnen. Uw deelname wordt beloond met een leuke gadget die volledig in het teken staat van een gezonde start van uw dag: een uniek GD-ontbijtbordje. 

Sector Varken: Biest

Biest is van levensbelang voor biggen. Na de geboorte hebben ze snel energie nodig om op temperatuur te komen en te blijven. Bovendien is biest voor biggen de enige bron van afweerstoffen tegen ziekteverwekkers. Biggen moeten allemaal genoeg biest krijgen. Biggen die geen biest binnen krijgen zijn kansloos. Belangrijk is ook een eerlijke verdeling van de biest over de toom.
Lees meer

Sector Pluimvee: Coccidiose-monitoring

Met het coccidiose-monitoringsprogramma krijgt u inzicht in de coccidiosestatus van uw koppel. De coccidiose-uitscheiding van de zeven belangrijkste Eimeria-soorten wordt in beeld gebracht. U kunt het programma inzetten om inzicht te krijgen in de aanwezige coccidiosesoorten en de ernst van de infectie(s). Door meerdere koppels achter elkaar te monitoren kan het effect van managementaanpassingen worden geëvalueerd. Zo houdt u een vinger aan de pols en kunt u de juiste coccidiosestrategie voor de toekomst bepalen. 
Lees meer

Daarnaast besteedt de sector pluimvee van GD ook dit jaar aandacht aan de Leververvetting Combinatietest, waarmee u eenvoudig zelf normale levers van vervette levers kunt onderscheiden. 
Lees meer

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.