FIT-bijeenkomst

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Weet u voor het afkalven al hoe de droge koeien ervoor staan?

Veel aandoeningen na afkalven worden veroorzaakt doordat het rantsoen en het management tijdens de droogstand niet optimaal verlopen. Optimalisatie van de droogstand blijft een van de belangrijkste uitdagingen op een melkveebedrijf als voorwaarde voor gezonde, lang levende en hoogproductieve melkkoeien.
Saskia van der Drift, onderzoeker R & D bij GD, zal ingaan op het belang van een gebalanceerd rantsoen en een goed management vóór afkalven om problemen ná afkalven zoveel mogelijk te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat koeien die na afkalven ziek worden vaak voor het afkalven al afwijkingen in een aantal bloedwaardes laten zien. Met een unieke innovatieve test, de Droogstandscheck, biedt GD vanaf deze zomer de mogelijkheid om al in de droogstand te voorspellen hoe groot het risico op opstartproblemen na afkalven is. Wanneer vijf monsters worden genomen kan met de Droogstandscheck op koppelniveau beoordeeld worden of de eiwit- en energievoorziening en het management in de droogstand goed lopen. Het advies bij de uitslag geeft u praktische handvaten om bij afwijkingen bij te kunnen sturen. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.