Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg

Komt u ook naar de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, op 20, 21 en 22 oktober in Hardenberg? Graag ontmoeten we u op standnummer 540.

Onze sectoren Varkens en Pluimvee presenteren zich dit jaar elk met een eigen thema.

Pluimvee heeft dit jaar een primeur…de Leververvetting Combinatietest!

Omdat niet alle kleurveranderingen in de lever duiden op een vroeg stadium van leververvetting, heeft GD  de Leververvetting Combinatietest ontwikkeld. Met de kleurencheck kunt u eenvoudig zelf normale levers van Fatty Liver Hemorrhagic Syndrome (FLHS) levers onderscheiden en, indien nodig, een behandeling instellen. Tussen het normale beeld en FLHS is een traject aanwezig met een omslagpunt waar een preventieve behandeling ingesteld kan worden om de ontwikkeling van FLHS te voorkomen. GD heeft na onderzoek dit omslagpunt bepaald op basis van de leverkleur en de Triglyceriden (TG) bepaling. Indien er geen sprake is van een voorstadium van FLHS, is een preventieve behandeling tegen leververvetting niet zinvol. In dat geval is de koppelgezondheid meer gebaat bij gericht onderzoek naar andere aandoeningen die een afwijkende leverkleur kunnen veroorzaken.

Met behulp van deze unieke combinatietest kunt u, samen met uw vaste begeleiders, vroegtijdig een gerichte aanpak voor uw koppel bepalen. Speciaal voor u hebben we een boekje met een kleurenkaart gemaakt die u op onze stand kunt ophalen.

Uiteraard hebben wij dit jaar ook weer een prijsvraag. U hoeft alleen maar, zo origineel mogelijk, de slagzin af te maken. Onder de juiste inzenders verloten wij een tablet. U kunt hier het deelnameformulier downloaden. 

Het thema van Varkens is PED. Bent u er klaar voor?

PED (Porcine Epidemische Diarree) is een virusziekte bij varkens die diarree veroorzaakt door aantasting van het slijmvlies van de dunne darm. De afgelopen weken heeft GD weer een vijftal PED-besmettingen vastgesteld. PED is een zogenaamde ‘bedrijfsgebonden aandoening’ en het betreft dus géén meldingsplichtige aandoening. Op dit moment werken alle betrokken organisaties nauw en zeer goed samen – ieder vanuit zijn eigen aandachtsveld – om verdere verspreiding tegen te gaan; zowel verspreiding binnen het bedrijf als verspreiding naar buiten.

Speciaal voor de beurs heeft de GD voor u een PED-pakket samengesteld dat u op onze stand kunt ophalen. Daarvoor willen we wel graag iets van u weten. Namelijk welk onderwerp op het gebied van diergezondheid vaak bij u op het bedrijf ter sprake komt.

Doet u ook mee met onze prijsvraag? U hoeft alleen maar, zo origineel mogelijk, de slagzin af te maken. Onder de juiste inzenders verloten wij een tablet. U kunt hier het deelnameformulier downloaden. 

Graag tot ziens in Hardenberg!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.