Feline Focus 2013: "Buikgriep"

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Feline Focus 2013: "Buikgriep"

Kattengeneeskunde staat op zaterdag 19 oktober opnieuw in de schijnwerpers Feline Focus. "Buikgriep" is het thema en tijdens deze 6e editie gaat het sprekerspanel in op de diversiteit aan oorzaken van braken en diarree. Uiteraard komen de diagnostiek en mogelijke therapiën uitgebreid aan bod. Nieuw dit jaar is de zgn. Focus Point Keuzesessie. Hierin maakt u als deelnemer een keuze tussen twee onderwerpen die dieper ingaan op de materie. Achteraf heeft u de mogelijkheid om de gemiste sessie te volgen via het Proveto ePlatform. 


De kat met braken en/of diarree is een bijna dagelijks geziene patiënt in de praktijk. De ernst van de klachten varieert sterk, en veel oorzaken zijn mogelijk. Jill Maddison (Royal Veterinary College London) start de dag met het stapsgewijs bespreken van de diagnostische aanpak van braken en diarree. Mike Lappin (Colorado State University) gaat vervolgens specifiek in op met name de diagnostiek van infectieuze oorzaken van diarree en braken.

Het programma vervolgt na de ochtendpauze met de Focus Point Keuzesessie, waarbij er een keuze wordt gemaakt tussen "Management of infectious GI disease (Mike Lappin) of Diagnostic imaging of the vomiting cat (Valeria Busoni). Vervolgens is er de keuze tussen Management of non-infectious GI disease óf Diagnostic imaging of the diarrhoeic cat. 

Na de lunch wordt gestart met het onderwerp voeding en maagdarmproblemen, gevolgd door een lezing over de nog steeds actuele discussie over de toepassing van antibioticum. De dag sluit met de "DDx Maagdarmproblemen", een aantal interactieve casuïsiteken gepresenteerd door Paul Mandigers en Mike Lappin. 

De GD zal hier als sponsor aanwezig zijn.

Voor assistentes en paraveterinairen is er een apart programma over de geriatrische kat. 

Datum:  Zaterdag 19 oktober 2013  felini 
Locatie:  ABN Amro (Amsterdam)  
Spreker(s):  Valeria Busoni (IT)
Mike Lappin (US)
Jill Maddison (UK)
Paul Mandigers
Robert Favier, voorzitter 
Tijden:  9:10 - 17:00 uur 
Prijs:  € 195,- 
Deelnemers:  125 
Accreditatie:  KD nascholingspunten worden aangevraagd  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.