Europees netwerk voor onderzoek naar influenza bij varkens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Europees netwerk voor onderzoek naar influenza bij varkens

1-5-2023: 

Royal GD is een van de Nederlandse partners, samen met WBVR en Universiteit Utrecht, binnen de EU-COST-Action project over influenza infecties bij varkens (European Swine Influenza Network; ESFLU). ESFLU is actief sinds het najaar van 2022.

Van 25 tot 27 april 2023 werd de eerste wetenschappelijke bijeenkomst van ESFLU gehouden in Barcelona. Tijdens de bijeenkomst werd de projectvoortgang en resultaten gepresenteerd. Er waren ~25 voordrachten vanuit verschillende Europese landen aangevuld met diverse workshops.

Lucía Dieste Pérez (Royal GD) was lid van het lokale organisatiecomité en ze gaf een overzichtspresentatie over het 'onderzoek-landschap' van influenza bij varkens binnen ESFLU. Erhard van der Vries presenteerde de eerste resultaten van het Nederlandse surveillance project naar influenza bij varkens. Evelien Germeraad (WBVR) presenteerde de onderzoeksplannen van het PPS project dat binnenkort start en waar GD ook partner in is. Daarnaast mocht Tijs Tobias (Royal GD) een wetenschappelijke sessie voorzitten en een workshop leiden waarbij informatie over de monitoring en surveillance activiteiten naar influenza bij varkens in verschillende landen wordt verzameld.

Binnen ESFLU wordt gewerkt aan de uitwisseling van resultaten uit onderzoek en surveillance activiteiten. Daarnaast worden voorschriften ontwikkeld voor diagnostiek, biosecurity en monitoring, in samenwerking met diverse andere (EU)-projecten.

ESFLU loopt tot 2026 en meer informatie en resultaten zijn te vinden op www.swineflu.eu.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.