Wat is de kwaliteit van het water in het buffervat?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wat is de kwaliteit van het water in het buffervat?

4-8-2022: 

Een buffervat wordt gebruikt om water op te slaan zodat de beschikbaarheid van water continu geborgd blijft, ook tijdens piekbehoefte. Op warme dagen is de waterbehoefte van melkkoeien fors hoger. Juist dan kan een hoge temperatuur de bacteriologische groei sterk bevorderen. Daarom is het buffervat is één van de negen checkpunten in de drinkwatervoorziening. 

Komt biofilm na het schoonmaken van de waterbakken snel terug? Geeft de wateruitslag aan dat  het aantal bacteriën in de drinkbak meer dan 100.000 kve/mL is, dan is het water is echt vies en dat heeft een negatief effect op de wateropname. Een goed kiemgetal is niet hoger dan 10.000 kve/mL. Neem eens een watermonster uit het buffervat en laat het onderzoeken via de Drinkbakcheck.

De benodigde waterpotjes of een monsternamepakket besteld u in de GD Webshop . Informatie hierover vindt u op de pagina Monsters nemen en inzenden.  

Bekijk hier alle 9 checkpunten in de drinkwatervoorziening

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.