Webinars

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Webinars

Met enige regelmaat organiseert Royal GD samen met diverse partners leerzame webinars voor veehouders. Onze specialisten en experts nemen u met interessante achtergrondinformatie en praktische tips mee in dat wat er speelt in de professionele veehouderij. Bekijk hieronder in het overzicht welke webinars u binnenkort kunt volgen. Of bekijk bij 'Webinar gemist' of er een webinar tussen staat dat u direct wilt bekijken.

Webinar gemist?

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u alsnog de webinars terugkijken.

Kopervoorziening is maatwerk

1 oktober 2020

Een optimale kopervoorziening is nodig voor een goede weerstand, maar de koperabsorptie uit het ene rantsoen is niet automatisch hetzelfde als uit een ander samengesteld rantsoen. Hoe adviseert u uw klanten deze optimale voorziening te bereiken? Sanne Carp- van Dijken, rundveedierenarts bij GD, deelt in dit webinar inzichten in de kopervoorziening. De doelgroep van dit webinar zijn rundveedierenartsen en voeradviseurs.

Bekijk hier de replay van het webinar 

Planmatig werken op het melkveebedrijf

17 september 2020

Veel veehouders hebben hun bedrijf de afgelopen decennia sterk laten groeien door zelf indrukwekkend hard te werken. Het is nu tijd om zich te richten op slim werken in plaats van hard werken. Als dierenarts-adviseur kunt u in dit proces een heel waardevolle rol vervullen. Wilt u weten hoe? Ga dan naar naar www.arbeidenmelken.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de replay van het webinar

Voetzoollaesies bij vleeskuikens

16 september 2020

Voetzoollaesies zijn een belangrijke dierenwelzijnsparameter en zorgen regelmatig voor problemen. Tijdens het webinar bespraken Naomi de Bruijn, Lotte Kroeze (Plukon) en Ruud van Wee (ForFarmers) onder andere hoe en wanneer voetzoollaesies ontstaan, wat de gevolgen zijn en hoe u laesies voorkomt.

Bekijk het webinar

VeeOnline-webinar: 'Diergezondheid online managen, inschrijven BVD-oorbiopten en meer' 

9 september 2020

Hoe gaat de inschrijving van een BVD-oorbiopt nu precies, en waar moet u aan denken? Xander en Dennis van onze klantenservice nemen u stap voor stap mee tijdens een webinar. Daarnaast laten zij u zien waar u bijvoorbeeld uw statusoverzicht, labuitslagen en openstaande onderzoeken en acties kunt vinden. 

Heeft u na afloop nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900-1770 (optie 1). 

Bekijk het webinar

Zomerlongontsteking bij lammeren

Zomerlongontsteking of pasteurellose is de naam voor de longontsteking die optreedt bij opgroeiende lammeren en die wordt veroorzaakt door de bacterie Mannhaemia haemolytica. Eerder heette deze bacterie Pasteurella haemolytica, vandaar de naam pasteurellose voor dit ziektebeeld. 

Bekijk het webinar

'Wormen in de wei: hoe kunt u schade voor u en uw runderen beperken?’

16 juli 2020

Runderen die in de weide lopen kunnen te maken krijgen met parasitaire infecties zoals maagdarmwormen, leverbot en longwormen. Kennis van de cyclus, symptomen en de aanpak van worminfecties helpt u problemen voor te zijn. GD-dierenarts Debora Smits vertelt u in een webinar alles over de drie belangrijkste parasieten. Wanneer vormen ze een risico voor uw veestapel? Hoe kunt u zien of uw runderen last hebben van wormen en hoe kunt u problemen voorkomen.

Bekijk het webinar

Mastitispreventie in relatie tot voer en ligboxhygiëne

De zomerperiode is een tijd met extra uitdagingen voor u en uw melkvee. Vaak zien we een toename van het aantal mastitisgevallen en een verhoging van het tankcelgetal. Met name omgevingsgebonden mastitisverwekkers kunnen zich door het warme weer makkelijker handhaven en zich bovendien razendsnel vermenigvuldigen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om deze periode goed door te komen.

In dit webinar vertellen deskundigen Sabine Tijs (GD) en Wilco de Crom (MS Schippers) over het verlagen van de infectiedruk in de ligbox en aan het voerhek en wat u daarbij zelf kunt doen.

Onderwerpen
 • Invloed van de zomer op mastitis.
 • Meten van infectiedruk en uierhygiëne.
 • Praktische tips voor een lager infectiedruk in de omgeving.
 • Invloed voerhygiëne op de weerstand van de koe.
 • Praktische tips voor een goede voerhygiëne.

 

Webinar Reovirus peesschedeontsteking

Donderdag 2 april

De afdeling pluimvee van GD gaf 2 april een webinar voor pluimveehouders, -dierenartsen en voorlichters over Reovirus peesschedeontsteking. De volgende onderwerpen kwamen aan bod: reovirus peesschedeontsteking in Nederland en vaccinatie als preventiemiddel.

U kunt hier het webinar terugkijken.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.