(Junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

(Junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al meer dan honderd jaar voor staan. Ter ondersteuning van afdeling R&D zijn wij op zoek naar een:

(Junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie (32-40 uur)

 

De functie

De functie van (junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie is een dynamische functie bij GD. In deze veelzijdige functie houd je je bezig met het ontwikkelen en valideren van (nieuwe) bepalingen op het gebied van residu en biomarker analyses in verschillende biologische matrices. Hierbij worden LC-MS en andere analysetechnieken gebruikt voor het borgen van voedselkwaliteit en diergezondheid in verschillende type projecten. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitgevoerde analyses en waar nodig geef je vaktechnische uitleg aan collega’s en klanten. De standplaats is Deventer.Je hebt ervaring - of sterke affiniteit - met (analytische) chemie, kwaliteit en kwaliteitssystemen. In deze functie draag je zorg voor de vaktechnische begeleiding en ondersteuning van het (chemisch) laboratorium, inclusief het borgen van de kwaliteit van onze laboratoriumbepalingen (ISO-17025 geaccrediteerd). Bij al deze werkzaamheden werk je nauw samen met zowel het laboratorium als met de verschillende diersectoren van GD. Je vindt het leuk om de diersectoren proactief te adviseren ten aanzien van diverse producten en onderzoeksprojecten. Je weet je vakdeskundigheid te representeren, zowel binnen als buiten GD.  

Wie zijn wij?

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. We zijn onderdeel van de GD Group en actief op de Nederlandse en de internationale markt. In 2023 realiseerde GD Group een omzet van ruim 62 miljoen euro.

Ons state-of-the art veterinaire laboratorium in Deventer is wereldwijd gezien één van de modernste en grootste. Hier voeren we jaarlijks bijna 4 miljoen laboratoriumbepalingen uit. Onze teams van dierenartsen, specialisten en wetenschappers adviseren klanten, voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s en producten voor dierziektepreventie en –bestrijding.

De afdeling R&D

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen de GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met meer dan 50 medewerkers richt de afdeling zich, in samenwerking met de GD marktsectoren, op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen. Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek. 

Jij bent de ideale kandidaat als je …

  • Over academisch werk- en denkniveau beschikt of een hbo’er bent met enige jaren relevante werkervaring;
  • Relevante ervaring hebt (of sterke affiniteit) met laboratoriumdiagnostiek, bij voorkeur op het gebied van (analytische) chemie; 
  • Kennis hebt over het opzetten van analytische methoden op het gebied van chromatografie en massaspectrometrie, zoals LC-MS/MS;
  • Affiniteit hebt met - of sterke bereidheid hebt om je te verdiepen in - praktijkgerichte diagnostiekontwikkeling en automatisering/robotisering;
  • In staat bent praktijkvragen om te buigen naar diagnostische oplossingen;  
  • Kwaliteit- en resultaatgericht bent; 
  • Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring hebt met kwaliteitssystemen (ISO17025);
  • Beschikt over goede rapportagetechnieken.

Wij bieden jou

Een leuke en afwisselende baan in een gepassioneerd team. De salarisschaal waar deze functie in valt loopt van € 3.200 – € 5.400. Je salaris is afhankelijk van jouw ervaring. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Wij bieden je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. Je krijgt ruimte om zelf initiatief te nemen. Het volgen van opleidingen en trainingen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert. 

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Stuur ons jouw motivatie en cv uiterlijk voor 19 mei 2024 via ons sollicitatieformulier. 

Solliciteer nu

Heb je nog vragen over deze functie? Stel ze dan gerust aan Theo Lam, Manager R&D, 06-20133037. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

We houden de werving van ons personeel graag in eigen hand. 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.