Nieuw product: Pakket Luchtweginfecties PCR

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Nieuw product: Pakket Luchtweginfecties PCR

12-9-2023: 

Vanuit het veld bleek behoefte aan een snelle, brede, eerste screening op luchtwegpathogenen bij Bovine Respiratoir Disease (BRD). Op basis van recente ontwikkelingen en literatuur ontwikkelde GD daarom een eigen multiplex PCR voor diagnostiek bij zowel jongvee als bij volwassen koeien: Pakket Luchtweginfecties PCR. 

Het nieuwe Pakket Luchtweginfecties PCR is uitvoerbaar op longspoelsels, diverse swabs en FTA Cards (verzending buitenland) en test de volgende pathogenen:

Virussen 
1. Parainfluenza type 3 (PI3)
2. Bovien respiratoir syncytieel virus (BRSV)
3. Bovine Coronavirus (BCoV)
4. Influenza D virus

Bacteriën 
1. Pasteurella multocida
2. Mannheimia haemolytica serotype A1/A6
3. Mannheimia haemolytica serotype A2
4. Histophilus somni
5. Mycoplasma bovis

Met een doorlooptijd van maximaal 3 werkdagen is de uitslag van het Pakket Luchtweginfecties PCR snel bekend. Het onderzoek is in te sturen voor één individueel dier of als poolonderzoek voor maximaal 3 dieren. Voor €88,00 krijgt u inzicht de aanwezigheid van 9 relevante luchtwegpathogenen. Monstername kan op diverse monsterdragers, inclusief een IBR-swab en deze multiplex PCR is geschikt voor zowel jongvee als volwassen dieren.

NB Sommige luchtwegpathogenen komen veel voor in de neus-/keelholte bij gezonde runderen. Een longspoelsel heeft daarom voor diagnostisch onderzoek de voorkeur. Bij klinisch zieke dieren is ons advies om naast de PCR tegelijk ook een BO met antibiogram te laten inzetten.

Protocol longspoeling bij luchtwegproblemen

Artikelnummers en omschrijving
12140 Pakket Luchtweginfecties PCR Pool 1-3 (swab)
12141 Pakket Luchtweginfecties PCR Pool 1-3 (longspoeling)
12142 Pakket Luchtweginfecties PCR Pool 1-3 (Eswab)
12143 Pakket Luchtweginfecties PCR Pool 1-3 (FTA card)

Jasper het Lam, rundveedierenarts
Margreet Pasman, marktmanager rund

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.